Erstatning og forsikring


Alle

Erstatning for steinsprutskade på bil

Jeg kjørte på riksveien, det var veiarbeid og jeg fikk steinsprutskade på bilen. Deler av veien var belagt med grus på grunn av veiarbeidet. Det var nedsatt fart og vi holdt fartsgrensen. Det var da at en 3‐4 cm stor stein gikk rett i grillen på bilen og inn i motorblokken slik at bilen ble skadet. Sjåføren som virvlet opp steinen kjørte intetanende videre. Hvem har ansvar i et slikt tilfelle?

Erstatning for skade på motorsykkel

Jeg kjørte motorsykkel på en strekning som nettopp var blitt åpnet etter vedlikeholdsarbeid. Det var en asfaltkant på ca. 2 cm som ikke var merket og det var mørkt. Jeg så ikke asfaltkanten så da jeg kom bort i kanten ble jeg slengt av sykkelen slik at både jeg og motorsykkelen ble skadet. Har jeg rett på erstatning fra vegvesenet eller entreprenøren som utførte arbeidet?

Omplassering av hund

I fjor sommer gikk hunden min gikk løs utenfor vår eiendom. Den pleier alltid å holde seg på eiendommen, men så forsvant den. Vi hadde ikke chippet den. Men vi fikk vite senere at politiet hadde funnet hunden men at den nå var omplassert. De sa at de hadde etterlyst eieren i lokalavisen men vi leser jo ikke den. Kan de bare gjøre slikt?

Erstatningsansvar for skade på naboens eiendom

Vi har hatt orkanen “Nina” på besøk. Orkanen hadde revet av deler av taket vårt som fløy bort og skadet noe på naboens eiendom. Skal vi dekke skaden eller skal naboens forsikring dekke i henholdt til naturskade?