Avtaler og kjøp


Alle

Kan avisen publisere fødselsdato uten mitt samtykke?

En avis kan som en del av sitt journalistiske arbeid publisere gratulasjoner på grunn av fødselsdag uten ditt samtykke. For å unngå å trå noen på tærne så kan avisen velge å avstå fra det å publisere fødselsdager med mindre noen har bedt om det.

Angrerett ved kjøp i butikk?

Jeg bestilte et kjøleskap i butikken inklusive frakt. De sa de kunne levere om 3-5 dager. Så fant jeg et billigere kjøleskap i en annen butikk som kunne levere på dagen så jeg kjøpte den i stedet. Deretter gikk jeg tilbake til den første butikken og ville avbestille før jeg hadde mottatt varen, men de nektet. De sa at angrerett bare gjelder fjernsalg som f.eks. når jeg bestiller på nettet og ikke når jeg bestiller i butikken. Er det riktig?

Personvern og app

Jeg har noen mobilapper som vil ha tilgang til bilder, hvor jeg befinner meg, helse, kalenderen, kontaktlisten og masse annet. Når jeg godtar at disse appene får tilgang så føler jeg ikke at jeg har noe annet valgt enn å godta det. Ellers fungerer ikke appen slik jeg ønsker. Jeg føler jeg har mistet helt oversikten over personverninstillingene og vet ærlig talt ikke hvilken informasjon programvaren får om meg. Finnes det noe enkel løsning?