Avtaler og kjøpsrett

I Norge er det avtalefrihet. Det meste i samfunnet styres etter avtaler og kontrakter. Når du kjøper en bil så inngår du en kjøpsavtale. Denne bilen har gjennomgått mange avtaleledd før den når sluttbrukeren helt fra råvarene ble utvunnet, produksjon, frakt og ut til forhandlerne. Alle disse leddene forutsetter at det er inngått avtaler underveis.

Selv om vi har kompetanse på svært avanserte kontrakter – som eksempelvis i entrepriseforhold – så er vi av den oppfatning at jo enklere avtalen er utformet desto lettere er det å forstå og etterleve avtalen. Vi bistår deg i hele avtaleprosessen.

Avtaler og kjøpsrett

Relaterte artikler

Alle
Kjøpsrett
Avtalerett
Kontrakter

Kan avisen publisere fødselsdato uten mitt samtykke?

En avis kan som en del av sitt journalistiske arbeid publisere gratulasjoner på grunn av fødselsdag uten ditt samtykke. For å unngå å trå noen på tærne så kan avisen velge å avstå fra det å publisere fødselsdager med mindre noen har bedt om det.
Kjøpsrett

Angrerett ved kjøp i butikk?

Jeg bestilte et kjøleskap i butikken inklusive frakt. De sa de kunne levere om 3-5 dager. Så fant jeg et billigere kjøleskap i en annen butikk som kunne levere på dagen så jeg kjøpte den i stedet. Deretter gikk jeg tilbake til den første butikken og ville avbestille før jeg hadde mottatt varen, men de nektet. De sa at angrerett bare gjelder fjernsalg som f.eks. når jeg bestiller på nettet og ikke når jeg bestiller i butikken. Er det riktig?
KjøpsrettAngrerett